Pihalni orkester Tolmin

ZRSSSSS

NOVICE

PRAZNIČNO VOŠČILO

Naj bo prihajajoče leto prepojeno z glasbo in obarvano z nasmehi ter odeto v tople objeme. Pihalni orkester Tolmin vam vsem želi vse dobro v 2023.

KONCERT TMINSKIH SOLISTOV

Za nami je še en uspešen in predvsem prijeten decembrski koncert. Radi bi se vam zahvalili, da ste nas spremljali z bučnimi aplavzi in upamo, da ste z nami uživali. Sedaj pa novim izzivom naproti!

Slike, ki povedo več kot besede. Z vami delimo še zadnje utrinke s koncerta. Več si jih lahko ogledate v galeriji.
Foto: Ana Florjančič

ZADNJE VAJE PRED KONCERTOM

Še zadnje vaje v petek, 16. 12. 2022, pred koncertom. Skladbe smo še zadnjič preleteli in odpravili morebitne nejasnosti, da ste lahko v soboto skupaj z nami čim bolj uživali v naših melodijah.

TRADICIONALNI BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT

V soboto, 17. 12. 2022, ob 19. uri pripravljamo svoj tradicionalni božično-novoletni koncert z naslovom Koncert tminskih solistov. Predstavili se bodo nadobudni mladi glasbeniki, ki so že vrsto let aktivni člani orkestra. Koncert se bo odvil v dvorani Kinogledališča Tolmin. Vljudno vabljeni!

INTENZIVNE VAJE PACUG

Naš aktivni vikend smo začeli v Tolminu s petkovimi vajami, 18. 11. 2022, v soboto, 12. 11. 2022, pa smo se že nahajali v Pacugu, kjer smo začeli intenzivne vaje z vadbo po sekcijah. Nastanjeni smo bili v Domu paraplegikov Pacug, kjer smo že tri leta nazaj izvedli vaje za tradicionalni božično-novoletni koncert.

PROSLAVA TIGR V NOVI GORICI

V torek, 27. 9. 2022, smo s pevskim zborom zaključili Slavnostno akademijo ob 95. obletnici ustanovitve tajne protifašistične organizacije TIGR s primorsko himno Vstala Primorska v SNG Nova Gorica. Organizaciji TIGR se zahvaljujemo za povabilo in nas veseli, da smo lahko bili del te zgodbe. Med vsako proslavo pa nikoli ne zmanjka časa za zabavo. Tako so si naši najmlajši krajšali čas pred klicem na oder.

PRVE VAJE V SEZONI 2022/2023

V petek, 2. 9. 2022, smo najprej uredili svoj delovni prostor, nato pa prijeli inštrumente v roke in začeli pihati, da pripihamo do prvih koncertov te sezone. Nekaj dogodkov je že na vidiku, vas zanima kateri?

PREMIERA FILMA ORKESTER

Letošnjo sezono smo zaključili z nastopom na Mostu na Soči, in sicer z otvoritvijo filma Orkester v nedeljo, 21. 8. 2022. V koncertih smo uživali in upamo, da ste tudi vi. Hitro se približuje čas, da spet začnemo z vajami. Novih koncertov pa se že veselimo.

TMINSKO POLETJE

V torek, 12. 7. 2022, smo imeli v sklopu Tminskega poletja svoj koncert na Mostu na Soči. V idiličnem ambientu mostarskega jezera smo odigrali nekaj slovenskih in nekaj tujih skladb.

ORKESTRSKI VEČER 2022

Orkestrski večeri v atriju glasbene šole so vedno lepa priložnost za sproščen poletni večer. Veseli smo, da ste petkovega, 17. 6. 2022, preživeli z nami. Še enkrat bi se radi zahvalili vsem, ki so nam pomagali, da smo lahko priredili prisrčen in zanimiv koncert. Upamo, da se vidimo tudi na nadaljnjih poletnih koncertih!

PGD PODELITEV PRIZNANJ

V soboto, 11. 6. 2022, je Gasilska Zveza Tolmin po dveh letih covid ukrepov ponovno priredila svečano podelitev napredovanj v gasilske čine in podelitev priznanj. Veseli nas, da smo lahko sodelovali pri prireditvi. Vsem našim gasilcem pa čestitamo za njihove dosežke in se jim zahvaljujemo za njihov brezmejni pogum!

GOSTOVANJE NA LOŠINJU

Ta vikend smo odšli napolnit svoja pljuča z morskim zrakom na otok Lošinj, kjer je potekal štirinajsti Festival Puhačkih orkestara. Imeli smo vaje na prostem, poslušali smo Queene v izvedbi Jazz Punt Big Band, se sončili, plavali in igrali odbojko. V soboto, 4. 6., smo korakali po centru Malega Lošinja in se družili z orkestri iz Slovenije in Hrvaške. Zvečer smo imeli še koncert ob morju, naslednje jutro pa se vrnili v domači kraj. Brez sponzorjev gostovanja ne bi mogli izvesti, zato se iskreno zahvaljujemo Lekarni Tolmin, podjetju Gostol TST in podjetju Pikas d.o.o., ter seveda Občina Tolmin in Glasbena šola Tolmin.

INTENZIVNE VAJE V KOBARIDU

Da bi se čim bolje pripravili na koncerte, ki se že hitro bližajo, smo v soboto, 21. 5. 2022, izvedli intenzivne vaje v prostorih Glasbene šole Kobarid.

ORKESTER IN GIRO D'ITALIA

V soboto, 14. 5. 2022, smo prikorakali v Kobarid in sodelovali pri otvoritvi dogodka KOBARID & GIRO, ko preteklost sreča sedanjost. Občini Kobarid se zahvaljujemo za povabilo in se veselimo nadaljnjega sodelovanja.

PRVOMAJSKA BUDNICA 2022

Tudi letos smo na 1. maj prebudili vse zaspane v Tolminu. Budnica pa seveda ne bi bila popolna brez slikanja na Klancu. Hvala vsem, ki ste nam v jutranjih urah prisluhnili in se z nami podružili. Tudi dež nas ni ustavil!

DELAVNICE KORAKANJA

Deževno popoldne v soboto, 23. 4. 2022, smo preživeli v družbi Ivana Medveda, strokovnjaka za godbo v gibanju. Naučil nas je osnovne figure korakanja, s tem pa smo tudi povadili za prvomajsko budnico. Mentorju se prisrčno zahvaljujemo, da nas je popeljal v svet koračnic. Hvala tudi JSKD Tolmin za pomoč pri izvedbi delavnic.

APRILSKE VAJE

Bliža se poletna sezona, zato se tudi mi in naši inštrumenti počasi zbujamo iz zimskega spanca. Pomladanske vaje so v polnem teku.