Pihalni orkester Tolmin

ZRSSSSS

NOVICE

PRAZNIK DELA

Še nekaj utrinkov z naše tradicionalne prvomajske budnice. Na ples so se nam pridružili tudi turisti. Lepo nam je bilo.

PRVOMAJSKA BUDNICA

Živel 1. maj Tolmin!

GODBA V GIBANJU

Umetnost korakanja in igranja je z nami v soboto, 15. 4. 2023, spet usklajeval Ivan Medved. Na delavnici za godbo v gibanju smo se naučili složnega korakanja, obratov in oblikovanja figur, ki nam bojo še kako prav prišle. Hvala JSKD OI Tolmin za pomoč pri izvedbi, veseli smo, da lahko sodelujemo z vami.

ZVONČKI IN TROBENTICE USPEŠNI

Petkov pomladni koncert je bil razigran in prikupen, borili smo se pa tudi proti spomladanski utrujenosti. Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas obiskali, mi pa se že veselimo, kaj bo dobrega prinesla poletna sezona.
Foto: Anja Ivančič

POMLADNI KONCERT: ZVONČKI IN TROBENTICE

V petek, 31. 3. 2023, ob 20. uri pripravljamo pomladni koncert z naslovom Zvončki in trobentice. Predstavili se bodo zvončki, trobentice in ostali inštumenti pihalnih orkestrov. Koncert je nastal v sodelovanju z Mladinskim orkestrom Glasbene šole Tolmin, večer pa bo popestrila pevka Nina Sirk. Koncert bo v dvorani Glasbene šole Tolmin, vstop je prost.

Vljudno vabljeni!

ZASPANČKI

Po našem zimskem spancu smo obujali pustno tradicijo in prebujali pomlad. Vendar pa smo bili še vedno malo zaspani. Zaspančki smo prihiteli igrat na pustno povorko, "ni blo cajta se preablejč wn s pižame".

Temu primerno smo si izbrali tudi masko, predstavili smo vam najnovejšo modno kolekcijo "Korakaj udobno", v katero so vključene prevelike spalne srajce, nonini volneni žakoni, spalne maske za oči, raznobarvne pižame in pantofnli.

Kot goreči zagovorniki spanja se zavedamo njegove pomembnosti. Zatorej novi noči naproti s sloganom "spati inu obstati".

4. GROFOVA PUSTNA POVORKA

Letošnja pustna povorka je uspela! Nobena budilka nas ni mogla zbuditi, tako noben od nas ni imel časa obleci se v uniformo in smo igrali kar v pižamah.

Radi bi se zahvalili Društvo Tminska Pustna Muzika, saj so po dolgih letih pavze obudili eno najlepših tminskih tradicij. Se vidimo naslednje leto!

NOVO LETO, NOVE SKLADBE

Tudi note naših knjižic je bilo treba posodobiti – staro smo zamenjali za novo. Star repertoar smo popestrili z nekoliko novejšimi skladbami, za katere verjamemo, da vam bodo všeč!

PRAZNIČNO VOŠČILO

Naj bo prihajajoče leto prepojeno z glasbo in obarvano z nasmehi ter odeto v tople objeme. Pihalni orkester Tolmin vam vsem želi vse dobro v 2023.

KONCERT TMINSKIH SOLISTOV

Za nami je še en uspešen in predvsem prijeten decembrski koncert. Radi bi se vam zahvalili, da ste nas spremljali z bučnimi aplavzi in upamo, da ste z nami uživali. Sedaj pa novim izzivom naproti!

Slike, ki povedo več kot besede. Z vami delimo še zadnje utrinke s koncerta. Več si jih lahko ogledate v galeriji.
Foto: Ana Florjančič

ZADNJE VAJE PRED KONCERTOM

Še zadnje vaje v petek, 16. 12. 2022, pred koncertom. Skladbe smo še zadnjič preleteli in odpravili morebitne nejasnosti, da ste lahko v soboto skupaj z nami čim bolj uživali v naših melodijah.

TRADICIONALNI BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT

V soboto, 17. 12. 2022, ob 19. uri pripravljamo svoj tradicionalni božično-novoletni koncert z naslovom Koncert tminskih solistov. Predstavili se bodo nadobudni mladi glasbeniki, ki so že vrsto let aktivni člani orkestra. Koncert se bo odvil v dvorani Kinogledališča Tolmin. Vljudno vabljeni!

INTENZIVNE VAJE PACUG

Naš aktivni vikend smo začeli v Tolminu s petkovimi vajami, 18. 11. 2022, v soboto, 12. 11. 2022, pa smo se že nahajali v Pacugu, kjer smo začeli intenzivne vaje z vadbo po sekcijah. Nastanjeni smo bili v Domu paraplegikov Pacug, kjer smo že tri leta nazaj izvedli vaje za tradicionalni božično-novoletni koncert.

PROSLAVA TIGR V NOVI GORICI

V torek, 27. 9. 2022, smo s pevskim zborom zaključili Slavnostno akademijo ob 95. obletnici ustanovitve tajne protifašistične organizacije TIGR s primorsko himno Vstala Primorska v SNG Nova Gorica. Organizaciji TIGR se zahvaljujemo za povabilo in nas veseli, da smo lahko bili del te zgodbe. Med vsako proslavo pa nikoli ne zmanjka časa za zabavo. Tako so si naši najmlajši krajšali čas pred klicem na oder.

PRVE VAJE V SEZONI 2022/2023

V petek, 2. 9. 2022, smo najprej uredili svoj delovni prostor, nato pa prijeli inštrumente v roke in začeli pihati, da pripihamo do prvih koncertov te sezone. Nekaj dogodkov je že na vidiku, vas zanima kateri?

PREMIERA FILMA ORKESTER

Letošnjo sezono smo zaključili z nastopom na Mostu na Soči, in sicer z otvoritvijo filma Orkester v nedeljo, 21. 8. 2022. V koncertih smo uživali in upamo, da ste tudi vi. Hitro se približuje čas, da spet začnemo z vajami. Novih koncertov pa se že veselimo.

TMINSKO POLETJE

V torek, 12. 7. 2022, smo imeli v sklopu Tminskega poletja svoj koncert na Mostu na Soči. V idiličnem ambientu mostarskega jezera smo odigrali nekaj slovenskih in nekaj tujih skladb.

ORKESTRSKI VEČER 2022

Orkestrski večeri v atriju glasbene šole so vedno lepa priložnost za sproščen poletni večer. Veseli smo, da ste petkovega, 17. 6. 2022, preživeli z nami. Še enkrat bi se radi zahvalili vsem, ki so nam pomagali, da smo lahko priredili prisrčen in zanimiv koncert. Upamo, da se vidimo tudi na nadaljnjih poletnih koncertih!

PGD PODELITEV PRIZNANJ

V soboto, 11. 6. 2022, je Gasilska Zveza Tolmin po dveh letih covid ukrepov ponovno priredila svečano podelitev napredovanj v gasilske čine in podelitev priznanj. Veseli nas, da smo lahko sodelovali pri prireditvi. Vsem našim gasilcem pa čestitamo za njihove dosežke in se jim zahvaljujemo za njihov brezmejni pogum!

GOSTOVANJE NA LOŠINJU

Ta vikend smo odšli napolnit svoja pljuča z morskim zrakom na otok Lošinj, kjer je potekal štirinajsti Festival Puhačkih orkestara. Imeli smo vaje na prostem, poslušali smo Queene v izvedbi Jazz Punt Big Band, se sončili, plavali in igrali odbojko. V soboto, 4. 6., smo korakali po centru Malega Lošinja in se družili z orkestri iz Slovenije in Hrvaške. Zvečer smo imeli še koncert ob morju, naslednje jutro pa se vrnili v domači kraj. Brez sponzorjev gostovanja ne bi mogli izvesti, zato se iskreno zahvaljujemo Lekarni Tolmin, podjetju Gostol TST in podjetju Pikas d.o.o., ter seveda Občina Tolmin in Glasbena šola Tolmin.

INTENZIVNE VAJE V KOBARIDU

Da bi se čim bolje pripravili na koncerte, ki se že hitro bližajo, smo v soboto, 21. 5. 2022, izvedli intenzivne vaje v prostorih Glasbene šole Kobarid.

ORKESTER IN GIRO D'ITALIA

V soboto, 14. 5. 2022, smo prikorakali v Kobarid in sodelovali pri otvoritvi dogodka KOBARID & GIRO, ko preteklost sreča sedanjost. Občini Kobarid se zahvaljujemo za povabilo in se veselimo nadaljnjega sodelovanja.

PRVOMAJSKA BUDNICA 2022

Tudi letos smo na 1. maj prebudili vse zaspane v Tolminu. Budnica pa seveda ne bi bila popolna brez slikanja na Klancu. Hvala vsem, ki ste nam v jutranjih urah prisluhnili in se z nami podružili. Tudi dež nas ni ustavil!

DELAVNICE KORAKANJA

Deževno popoldne v soboto, 23. 4. 2022, smo preživeli v družbi Ivana Medveda, strokovnjaka za godbo v gibanju. Naučil nas je osnovne figure korakanja, s tem pa smo tudi povadili za prvomajsko budnico. Mentorju se prisrčno zahvaljujemo, da nas je popeljal v svet koračnic. Hvala tudi JSKD Tolmin za pomoč pri izvedbi delavnic.

APRILSKE VAJE

Bliža se poletna sezona, zato se tudi mi in naši inštrumenti počasi zbujamo iz zimskega spanca. Pomladanske vaje so v polnem teku.