VABILO ZA NOVE ČLANE

ORKESTER VABI NOVE ČLANE

Odprtih rok vedno z veseljem sprejmemo nove nadobudne glasbenike, ki so pripravljeni hoditi na vaje in koncerte.

Orkester sestavlja 40 članov od najmlajših do izkušenejših starejših. V zadnjem času prevladuje populacija energičnih mladih glasbenikov, za katerimi stoji generacija ‘’veteranov’’, kot se sami radi imenujejo.

Dirigent se skupaj s celotnim orkestrom dogovori, kaj si člani želijo igrati, zato naš repertoar obsega raznolike zvrsti glasbe kot so jazz, latino, opera, rock, včasih pa zaigramo tudi kakšen pop.

Orkester je aktiven na več področjih, delujemo na lokalni ravni, se povezujemo z bližnjimi kraji, zelo radi pa tudi potujemo v sosednje ali bolj oddaljene države. Obiskali smo Španijo, si ogledali Dalmacijo, šli na tridnevni oddih v Pulo in v enodnevnem izletu skočili čez mejo k prijateljem v Rivignanu. Dvakrat na leto organiziramo samostojen koncert, zimski božično-novoletni in poletni v sklopu glasbenih večerov Glasbene šole Tolmin. Čez leto pa se udeležujemo raznih prireditev v Soški dolini in Baški grapi, sodelujemo tudi na reviji pihalnih orkestrov Primorske. Seveda pa poleg koncertov naši člani organizirajo razna druženja, kot na primer intenzivne vaje izven Tolmina ter teambuilding, ki smo ga sedaj organizirali že dve leti zapored in se je izkazal za učinkovitega, saj smo se vsi zelo povezali in imamo nanj lepe spomine.

Vaje imamo ob petkih zvečer od 19.30 do 21.30  v prostorih Glasbene šole Tolmin, poleg tega pa pred koncertom pogosto organizramo intenzivne vaje, da je program dobro pripravljen in vzdušje na koncertu zato bolj sproščeno, saj znamo vsi zaigrati svoje note. Včasih namesto
skupne vaje izvedemo sekcijske, da se sekcije med seboj dogovorijo za malenkosti v igranju, dodelajo
tehnično znanje not in se podružijo.

Vsak član skozi sezono dobi neko vlogo – kopiranje not, promoviranje koncerta ali pa nošenje in pospravljanje stojal pred in po koncertu. V orkestru je potrebno pokriti tudi druga področja kot samo igranje, zato vsi člani aktivno pomagamo. Tako se lahko potem počutimo res vključeni v skupnost.

Gotovo ste že radovedni, kaj se pri nas dogaja, zato nam lahko pišete na naš e-poštni naslov potolmin@gmail.com ali pokličete na 031-241-041 (Doroteja – predsednica društva). Lahko nas pridete poslušat na petkove vaje ali naše koncerte.

Pridružite se nam lahko kadarkoli v letu.

Lepo pozdravljeni,

KD Pihalni Orkester Tolmin